Meditation

Meditation

Ibland går livet lite för fort och då behöver vi stanna upp och reflektera över hur vi mår och hur vi lever våra liv. Alla kan med små medel hitta sitt inre lugn med hjälp av te.x meditation. Att ta några minuter varje dag och ägna sig åt sin inre dialog är avgörande för vårt välbefinnande på ett djupare plan. Ett högre medvetande om sig själv och hur vi mår kan bara leda till positiva utvecklingsmöjligheter. Om du har svårt att meditera ensam så lyssna gärna på en guidad meditation eller på meditationsmusik. Tänk på att ligga eller sitta bekvämt och se till att du inte blir störd av andra under själva meditationen.

Effekterna av att meditera är stora och otroligt positiva:

  • bättre hälsa eftersom vi blir mer medvetna om vad vår kropp behöver
  • ökar vår koncentrationsförmåga och skärper våra sinnesintryck
  • vi får en medveten personlig utveckling
  • ny kraft att ta tag i våra liv och det vi behöver göra för att må bättre
  • reducerar nedstämdhet och ångest
  • avspänning för musklerna

Målet med meditation är att skapa en koncentrerad avslappning och stänga ute yttre intryck för en stund. När vi mediterar får vi en chans att stanna upp och fokusera inåt. Hämta ny kraft och energi samt att kroppen självläker sig i detta tillstånd av avslappning. När vi mediterar så rensar vi hjärnan både i det medvetna och i det undermedvetna. Vi stärker vårt immunförsvar och framför allt motverkar vi stress, som sedan gör att vi kan tänka klarare och fokusera på det som är viktigt i vårt liv.

Meditation ger oss en större balans i vårt liv. Eftersom vi tänker klarare så hanterar vi svåra situationer på ett mer objektivt sätt. Vi omvärderar vårt sätt att se på vår  omgivning och får en större förståelse för helheten.

Sen är det en bonus att bara “få ha tid med sig själv” en liten stund.