Meditation

Meditation

Ibland går livet lite för fort och då behöver du stanna upp och reflektera över hur du mår och lever ditt liv. Alla kan med små medel hitta sitt inre lugn med hjälp av te.x meditation. Att ta några minuter varje dag och ägna sig åt din inre dialog är avgörande för ditt välbefinnande på ett djupare plan. Ett högre medvetande om dig själv och hur du mår kan bara leda till positiva utvecklingsmöjligheter. Om du har svårt att meditera ensam så lyssna gärna på en guidad meditation eller på meditationsmusik. Tänk på att ligga eller sitta bekvämt och se till att du inte blir störd av andra under själva meditationen.

Effekterna av att meditera är stora och otroligt positiva:

  • bättre hälsa eftersom du blir mer medveten om vad din kropp behöver
  • ökar din koncentrationsförmåga och skärper dina sinnesintryck
  • du får en medveten personlig utveckling
  • ny kraft att ta tag i ditt liv och det du behöver göra för att må bättre
  • reducerar nedstämdhet och ångest
  • avspänning för musklerna

Målet med meditation är att skapa en koncentrerad avslappning och stänga ute yttre intryck för en stund. När du mediterar får du en chans att stanna upp och fokusera inåt. Hämta ny kraft och energi samt att kroppen självläker sig i detta tillstånd av avslappning. När du mediterar så rensar du hjärnan både i det medvetna och i det undermedvetna. Du stärker ditt immunförsvar och framför allt motverkar du stress, som sedan gör att du kan tänka klarare och fokusera på det som är viktigt i ditt liv.

Meditation ger dig en större balans i ditt liv. Eftersom du tänker klarare så hanterar du svåra situationer på ett mer objektivt sätt. Du omvärderar ditt sätt att se på din omgivning och får en större förståelse för helheten.

Sen är det en bonus att bara “få vara med sig själv” en liten stund.