Frågor och svar

Vanliga frågor och svar
Här får du svar på de vanligaste frågorna  angående tex stenar, rening mm. Sidan är under uppbyggnad och fler frågor och svar kommer läggas in. Har du några frågor som du vill ska vara med här så tveka inte att höra av dig till mig.


Stenar och kristaller

Att välja ut en sten kan kännas svårt för många, men min rekommendation är att våga välja intuitivt den sten du dras till. Lita på att du väljer den sten som du behöver just för tillfället.
Ibland kan en sten upplevas “jobbig och tung” i sin energi – då kan det vara så att det är en sten som du behöver just nu i din andliga utveckling för att rensa eller komma vidare i din inre process.
I vilket fall som helst – ha tillit till att den du väljer är rätt för dig.

Ja absolut, följ bara din intuition och känn in vilken sten din vän behöver just för tillfället. Är du osäker så kan du alltid söka i min webbutik på någon egenskap som din vän behöver, te.x kärlek. (Egenskaperna och vad stenen är bra för står under respektive sten.)

jjj

De stenar som inte rekommenderas att ha i vatten är bl.a Malakit, Lapiz lazuli, Opal, Turkos, Kalkopyrit, Azurit, Flourit, Bärnsten, Jet, Krysokolla och Selenit som dessutom inte bör ligga i vatten alls, eftersom den suger åt sig vätska och förlorar sin lyster.

Rening av stenar

Det kan vara bra att rena dina stenar så ingen annans energi finns lagrad i dem. Stenarna lagrar all energi som de utsätts för och jag rekommenderar att du sätter dina intentioner och fyller dem med din energi för att skapa bäst förutsättningar för ditt inre själsliga arbete.

Det gör du såklart som du vill – men när du ska använda dina stenar för ett specifikt syfte så är det med stor fördel om dina stenar är renade från alla “gamla” energier som de har dragit till sig på vägen till dig. Det ger en stor fördel när dina stenar bara håller din energi som i förlängningen skapar fantastiska möjligheter i din läkningsprocess.

Det finns flera sätt att rena dina stenar och kristaller på.
Du kan använda dig av:
Vatten – håll din sten under kallt rinnande vatten och tänk ljusa rena tankar samtidigt. *tänk på att vissa stenar inte tål vatten.
Havssalt – placera dina stenar i en skål av trä, porslin eller glas och fyll på med torrt havssalt. (använd inte plast och metall) Tänk på att stenarna ska ligga var och en för sig och att de ska vara omslutna med salt.
Rökelse – använd gärna rökelse som du gillar när du renar dina stenar. Lägg ut stenarna på ett brandsäkert underlag – tänd sedan din rökelse och för den över dina stenar i cirkelmönster.
Månsken – lägg dina stenar på fönsterbrädan där månljuset faller in.
Jordning – gräv ner dina stenar i jorden, så att de får en ordentlig viloperiod och laddas upp av ny jordenergi. Var noga med att märka upp stället du placerar dem på, så att du hittar dem igen.
Klangskål – låt klangskålens ljud rena dina stenar.
Kristallkluster – lägg din sten på ett större kluster av kvarts som exempelvis Ametist, Citrin, Bergkristall eller Rökkvarts och låt den ligga där i någon vecka. Naturligtvis kan du kombinera reningen med att även hålla den under rinnande vatten efteråt.
Selenitplattor – eftersom Selenit är en självrengörande sten så är det ett utmärkt sätt att rena dina stenar på en sk laddningsplatta eller reningsplatta som den också kallas. Låt dina stenar ligga där i några dagar och sen kan du börja använda dem igen.
*Jag använder ofta dessa plattor när jag te.x har haft en Healingsession med en kund.